AL HET NIEUWS UIT
LOKEREN, SINT-NIKLAAS
EN WAASMUNSTER


Oost-Vlaams arbeider bedolven onder tonnen zand

KNOKKE-HEIST, SINT-NIKLAAS – Vrijdag kwam een 57-jarige arbeider uit Sint-Niklaas op een werf langs de Zeedijk in Knokke-Heist om het leven bij arbeidsongeval. Toen de man funderingswerken uitvoerde, kreeg hij plots tonnen zand over zich heen. Hij raakte bedolven en stikte. Twee van zijn collega’s en de brandweer probeerden de Belgische man van Marokkaanse origine, tevergeefs te bevrijden. Het slachtoffer, vader van vier kinderen, werkte al 15 jaar bij het aannemersbedrijf. De arbeidsauditeur stuurde de Dienst Toezicht en een technisch expert ter plaatse om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen. (InOost.be – 16 december 2017)

Briljant voor Marcel en Susanna

KNOKKE-HEIST, SINT-NIKLAAS – In Knokke-Heist vierden Marcel Vercauteren en Susanna Colyn hun briljanten in hun huis in de Sterrenlaan in Knokke-Heist. De schepenen Danny Despiegelaere en Jan Morbee kwamen langs om het echtpaar te feliciteren met hun 65 jaar samenzijn. Ze brachten namens het Koninklijk Paleis ook een medaille mee met de afbeelding van Koning Filip en Koningin Mathilde. Marcel en Susanna trouwden 28 juli 1952 in Sint-Niklaas. Marcel werd geboren in Sint-Niklaas op 9 januari 1928. Zijn vader was er kapper. Ook Marcel werd kapper, eerst in Sint-Niklaas en later in Knokke-Heist. Daarna werkte Marcel bij de milieudienst van Knokke-Heist. Ook Susanna werd in Sint-Niklaas geboren op 5 november 1932. Haar vader was kleermaker. Na haar huwelijk met Marcel hielp ze mee in de kapperszaak. Het koppel heeft één zoon, Patrick, die als animator in Spanje woont en werkt. (InWest – 4 augustus 2017)

Vier jaar cel voor twintig inbraken

DESTELBERGEN, SINT-NIKLAAS, WAASMUNSTER, LOKEREN, DENDERMONDE ● Voor inbraken in Schilde, Sint-Niklaas, Destelbergen, Waasmunster, Zoersel, Ranst, Lokeren, Dendermonde, Wijnegem en Zandhoven heeft de strafrechter een Litouwer van 34 jaar tot vier jaar cel veroordeeld. In totaal konden speurders de man aanwijzen bij twintig inbraken in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Hij ging er telkens vandoor met juwelen, geld, parfum, laptops, smartphones en tablets.

Waaslandse Decathlon in pocketformaat

SINT-NIKLAAS ● In het Waasland Shopping Center in de Kapelstraat in Sint-Niklaas opende de eerste pocket-Decathlon de deuren. Het is meteen de 28ste winkel van de keten in ons land. De shop is 550 vierkante meter - de kleinste Decathlon van België – en biedt alles voor 30 sporten, daar waar de andere Decathlons 65 sporten aanbieden op 4.000 vierkante meter oppervlakte.

Vijftien reeën doodgereden

OOST-VLAANDEREN ● Met sensoren zullen de bermen worden afgetast naar de aanwezigheid van grof wild in de wegbermen. Wanneer er zich everzwijnen of reeën bevinden, dan zullen de maximale snelheden automatisch worden verlaagd. Dat is ook nodig, zegt Natuurpunt, want op de Oost-Vlaamse wegen werden in 2016 maar liefst 980 zoogdieren doodgereden, waaronder vijftien reeën. De meeste slachtoffer vielen op de E17, de E34 en de N45 tussen Aalst en Ninove. Op de E17 in Waasmunster werd twee weken terug nog een ree aangereden. Daarop gebeurde een zwaar ongeval achteraan in de file. Natuurpunt vraagt natuurlijk dat automobilisten waakzaam zijn, maar wil ook dat de overheid maatregelen neemt. Dat kan met de sensoren, maar ook met ecoducten en wildtunnels.

Marc Van Maele nieuwe CEO Cercle

BRUGGE, LOKEREN ● Marc Van Maele wordt de nieuwe CEO van Cercle Brugge. Dat werd beslist binnen de algemene vergadering van Cercle Brugge. Van Maele werd geboren in Tielt en was eerder al CEO van Lokeren tussen 2011 en 2014. De voetbalvereniging keurde ook de overname goed door AS Monaco. Naast twee leden van Monaco maken ook Frans Schotte, Vincent Goemaere en Thomas Tousseyn deel uit van de raad van bestuur. Verrassend is dat Piet D'Hooghe – toch de grootste aandeelhouder van Cercle – niet meer zetelt in de raad van bestuur. Mogelijk neemt hij mettertijd de plaats van Frans Schotte over.

Rusthuis Ter Wilgen wordt psychiatrie

SINT-NIKLAAS, TEMSE ● AZ Nikolaas zal nog dit jaar de psychiatrische afdeling uit Temse onderbrengen in het voormalige rusthuis Ter Wilgen langs de Hospitaalstraat in Sint-Niklaas. De afdeling zal 30 bedden tellen. Op de site in Temse worden er door het OCMW assistentiewoningen gebouwd in de oude ziekenhuisgebouwen. OCMW-voorzitter Mike Nachtegael overhandigde de sleutels van Ter Wilgen al aan Stefan Van den Brouck van AZ Nikolaas. Het rusthuis staat leeg sinds de 118 bewoners recent naar het nieuw woonzorgcentrum De Gerda verhuisden. Binnen een tiental jaar wordt er een nieuw ziekenhuis opgetrokken langs de rand van de stad. Dan zullen de patiënten van de open psychiatrie voor mensen met acute psychische problemen uit Ter Wilgen opnieuw verhuizen naar het nieuwe gebouw. Er wordt ook een gedeelte van de administratie ondergebracht en een gedeelte van het ziekenhuis wordt afgebroken om voor extra parkeerplaatsen te zorgen.