AL HET NIEUWS UIT
OUDENAARDE, BRAKEL, LIERDE,
HOREBEKE, KLUISBERGEN,
KRUISHOUTEM, MAARKEDAL,
RONSE, WORTEGEM-PETEGEM,
ZINGEM EN ZWALM


Boer ontkent niet langer tractorwissel

KLUISBERGEN – Meteen nadat 21-jarige motorrijder Umberto Demets op 22 oktober 2012, even na 19 uur in Orroir in buurgemeente Mont-de-l’Eclus omkwam, toen hij tegen de tractor een 62-jarige landbouwer uit Kluisbergen reed, reed hij met de tractor naar zijn erf. Het landbouwvoertuig was niet verlicht, niet verzekerd en stond dwars over de weg. Hij kwam meteen met een andere tractor terug, die wel in orde was. De man sprak die feiten, die bleken uit het onderzoek, tegen. In eerste aanleg werd de landbouwer veroordeeld tot een jaar rijverbod, drie maand voorwaardelijke gevangenisstraf en 4.500 euro boete. In beroep ontkent de boer niet langer dat hij de voertuigen wisselde. De rechtbank oordeelt op 22 december in beroep over de zaak. (InOost.be – 25 november 2017)

Rijbewijs kwijt door avondje sangria

RONSE – De 36-jarige A.V. uit Ronse werd door de politierechter veroordeeld tot 38 dagen rijverbod, 1.680 euro boete en moet ook zijn rijexamen terug afleggen. De man reed met 1,31 promille alcohol in het bloed langs de Elzeelsesteenweg in Ronse tegen een verlichtingspaal. Zijn wagen bleek niet gekeurd. Niettegenstaande dat hoge alcoholgehalte opperde de bestuurder dat hij maar twee sangria’s gedronken had. De rechter hechtte daar weinig geloof aan, net zoals aan de verklaring dat het ongeval niet gebeurde door zijn alcoholgebruik, maar omdat zijn remmen slecht werkten. (InOost.be – 25 november 2017)

Ronde is motor van verblijfstoerisme

VLAAMSE ARDENNEN – Uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie bleek het toerisme in de eerste zeven maanden van 2017 vooral in Oost-Vlaanderen te groeien. In de Vlaamse Ardennen blijkt de lokker de Ronde van Vlaanderen, die de motor vormt van het fiets- en verblijfstoerisme. Het effect van de Ronde op de logiesverstrekkers is enorm groot. Tot 31 juli 2017 waren er 142.100 overnachtingen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is een toename van 12,2 procent. 8,1 procent van de extra overnachtingen wordt gerealiseerd door landgenoten. Het aantal buitenlandse toeristen nam met 16,6 procent toe. (InOost.be – 24 november 2017)

Eerste steen van nieuwe residentie gelegd

RONSE – In de Stadstuin van Ronse werd de eerste steen gelegd van de residentie Catillus. Dat wordt de vierde residentie die in de Stadstuin wordt opgetrokken. Er komen 28 betaalbare woongelegenheden en 4 penthouses. Een appartement kan er gekocht worden vanaf 193.500 euro. De helft van de woningen die momenteel reeds verkocht zijn, werden aangekocht door mensen van buiten Ronse. (InOost.be – 23 november 2017)

Zware celstraffen voor leden drugsbende

KLUISBERGEN, OUDENAARDE, WAREGEM, WIELSBEKE, TIELT – Wim V. uit Kluisbergen werd door de strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf en 4.500 euro boete. Hij hield in een professioneel afgesloten berging een wietplantage met 272 planten. Bij Marcus B. in Oudenaarde werden 112 planten gevonden. De 48-jarige B. werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en 1.500 euro boete. Bij een 39-jarige man uit Tielt werden 33 dosissen cocaïne gevonden in een pluchen beer. Er lag ook 2.000 euro cash geld. De West-Vlaming werd veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf en 300 euro boete. De drie liepen tegen de lamp na telefoontaps in een onderzoek naar een handel in cannabis en cocaïne in Wielsbeke en Waregem. Ook in Waregem vond een huiszoeking bij de 39-jarige Abdessamed S., waar 5.350 euro gevonden werd. S. werd veroordeeld tot 30 maanden cel en 12.000 euro boete. (InOost.be – 22 november 2017)

Vrijwilligers pakken Burreken aan

BRAKEL - Vrijwilligers en leden van KSA Elst uit Brakel gingen aan de slag in het natuurgebied Burreken in Brakel. Met bosmaaiers, zeisen, schoppen, spades en harken werden overwoekerende braamstruiken verwijderd. Er werd ook prikkeldraad weggenomen en zwerfvuil geruimd. (InOost.be – 20 november 2017)

- Het weer in de Vlaamse Ardennen -